Hogyan lehet megoldani, hogy tényleg mindenki szerepeljen az esküvői képeken?

Hogyan lehet megoldani, hogy tényleg mindenki szerepeljen az esküvői képeken?
5 (100%) 6 szavazat

 

Esküvői fotózás csak szakemberrel lehet sikeres

esküvői fotózás
esküvői fotózás

Az esküvői fotózás egyik sarkalatos pontja, hogy ki fotózzon? Profi fotós vagy a rokonságból legyen megbízva valaki e nemes feladattal?

A legjobb megoldás a profi fotós választása, több szempontból is:

  • A hivatásos esküvői fotós a lagzin is profi képeket készít, nem csak az esküvői fotózáson.
  • Tapasztalatból tudja, mik azok a fontos pillanatok egy esküvőn, amiknek mindenképpen szerepelniük kell a képeken.
  • Mindenkiről készít képet, nem úgy, mint a megbízott rokon, aki azért csak hajlik a saját családja felé a fotózás alkalmával is.
  • A rokonokról is előnyös fotókat készít, nem csak a fiatal párról.

Az esküvőnkről szeretnénk minél több emléket megőrizni, de a nagy izgalomban nem tudunk mindenre és mindenkire figyelni, bármennyire is ez a vágyunk. Nem fogunk emlékezni, milyen ruhában volt kedvenc unokahúgunk, főleg ha kétszer is átöltözött. Nem tud mindent befogadni az agyunk ilyen izgalom közepette. Ezért az esküvő után lelkesen nézegetjük a vendégekről készült képeket is.

De mi van akkor, ha hiába nézzük át az összes képet, mégsem találunk olyan fotót, amin a dédnagymama szerepel? Pedig hogy mosolygott ott a sarokban és gyönyörködött bennünk! Örült, hogy láthatott bennünket ezen a meghitt eseményen. Minden fontos pillanatról készült fénykép, de a dédi természetesen nem tolongott a csokor eldobásakor sem és a nyitótáncunkat megörökítő képsorozaton sem tapsolt a násznép tagjai között.

Azért, hogy ne történjen ilyen és tényleg mindenki szerepeljen az esküvői képeken, három dolgot tehetünk:

Már az esküvői fotózás szervezésekor beszéljük meg a fotóssal, hogy milyen „extra” feladatai lesznek. Például a menyasszony édesapjának épp akkor van az 50. születésnapja. Ebből az alkalomból a fiatal pár fel fogja köszönteni a vacsora után. Természetes, hogy erről is szeretnének néhány fényképet. De a fotós ezt nem tudhatja, ha nem jelzik neki előre. Előfordulhat, hogy éppen észreveszi, mi készül, de lehet, hogy nem.

A templomi vagy a polgári szertartás után iktassunk be egy „fotózós” időpontot és ezt „hirdessük” is ki a násznépnek! Persze az esküvői fotósunknak is szóljunk róla előre! Így mindenki odamehet egyedül vagy családonként, akár egész baráti társaság együtt a menyasszonnyal és a vőlegénnyel fényképezkedni. Biztos, hogy mindenki sorba fog állni, mert mindenki ezt akarja az egész esküvő alatt. Az ifjú párral fotózkodni! Így pedig alkalmuk is lesz rá.

A harmadik megoldás pedig mostanában nagyon divatos lett. Ez az előző pont továbbgondolt változata. A fiatal pár egy albumot készít ki valahova látható helyre, mondjuk a bejárathoz egy asztalkára, amibe a vendégek jókívánságokat írhatnak az ifjú párnak. Minden oldalon egy család neve szerepel, vagy ha szingli vendég, akkor csak az ő neve. A lap két részre van osztva, felül kihagyva a hely a közös esküvői fotónak, alatta pedig egy kisebb rész, ahova a jókívánság írható. A fotós pedig, résen lesz, amikor valaki ír az albumba és készít róluk fényképet.

Végeredmény: mindenkiről lesz legalább egy fénykép az esküvőn!